Notice

Error
  • The template for this display is not available. Please contact a Site administrator.

Proteza dentara

Proteza dentara mobila partiala prezinta atat avantaje cat si dezavantaje. Proteza dentara mobila partiala se foloseste pentru inlocuirea dintilor restanti. Acest tip de proteza dentara se foloseste atunci cand dantura dumneavoastra este incompleta.
Cu cateva exceptii, protezele dentare sunt in general piese rigide, realizate in afara cavitatii bucale, in laboratorul de tehnica dentara.
Proteza dentara mobila partiala va poate ajuta sa:
- mestecati mai bine
- va mentineti trasaturile
- va mentineti starea de sanatate la nivelul cavitatii bucale
Proteza dentara partiala se fixeaza de dintii naturali cu ajutorul unor fixatori, care pot fi metalici. Proteza dentara partiala previne anumite probleme.
Proteza dentara partiala previne distantarea dintilor prin umplerea spatiului dintre acestia. Cand exista mai multi dinti extrasi iar acestia nu sunt inlocuiti cu ajutorul implantelor sau cu ajutorul protezelor, dintii ramasi se pot caria mai usor, se pot deplasa sau pot dezvolta boli parodontale.
Proteza dentara partiala ajuta la realizarea unei muscaturi corecte si la mentinerea unei articulatii temporo mandibulare sanatoase.
Proteza dentara partiala si protezele dentare in general ajuta la mentinerea trasaturilor faciale, avand un rol important in procesul de vorbire. Exista unele dezavantaje in cazul protezelor partiale:

- se pot vedea fixatorii atunci cand vorbiti sau cand zambiti
- puntile de legatura va pot stanjeni
- chiar si atunci cand proteza dentara mobila este fixata cu precizie, se pot acumula resturi alimentare sub aceasta. De aceea, acest tip de proteza dentara trebuie scos si curatat dupa fiecare masa.
- deoarece proteza dentara mobila este scoasa si pusa la loc in mod constant, se pot afecta dintii de care sunt prinsi fixatori.
- procesul de retractie osoasa va continua in zonele unde nu exista dinti, asa ca proteza dentara va trebui ajustata periodic.