Notice

Error
  • The template for this display is not available. Please contact a Site administrator.

Fatetele dentare

Fatetele dentare sunt de fapt niste invelisuri de portelan si/ sau plastic care sunt utilizate pentru a restaura structura dintelui. Fatetele dentare sunt atasate la structura dintelui dupa ce acesta a fost pregatit in prealabil.

Fatetele dentare acopera in general doar suprafata frontala si cea ocluzala a dintelui.

Fatetele dentare pot fi folosite pentru a corecta spatiile interdentare prea mari, si pentru a corecta problemele de natura estetica cum ar fi: dintii patati, dintii cu o forma inegala, sau dintii ingalbeniti.Atunci cand dintii incep sa prezinte semne de uzura, fatetele dentare pot fi folosite pentru a-i proteja si pentru a le reda aspectul initial

Sunt necesare cel putin doua sedinte pentru a restaura dintii cu ajutorul fatetelor dentare.

Pe parcursul primei sedinte dintii sunt slefuiti si se face un mulaj al acestora. Pe baza mulajului se vor realiza in laboratorul de tehnica dentara fatetele dentare.

Pe parcursul celei de a doua programari, se curata dintii si se amplaseaza fatetele dentare care sunt atasate cu ajutorul unui adeziv special.

Adezivul este intarit cu ajutorul unei lumini speciale.

Fatetele dentare reprezinta unul dintre tratamentele de cosmetica dentara folosite pentru imbunatatirea aspectului dintilor.