Notice

Error
  • The template for this display is not available. Please contact a Site administrator.

Protezele dentare

Protezele dentare reprezinta o modalitate de inlocuire a dintilor lipsa. Protezele dentare pot fi partiale sau totale(complete). Protezele dentare complete sunt folosite cand lipsesc toti dintii de pe o arcada dentara, iar protezele dentare partiale se folosesc atunci cand mai exista dinti naturali.

Protezele dentare totale

Protezele dentare complete pot fi conventionale sau imediate. Protezele dentare conventionale se fac dupa ce dintii au fost extrasi si gingiile incep sa se vindece. Protezele dentare conventionale pot fi amplasate la circa 12 saptamani dupa ce gingiile au inceput sa se vindece.
Spre deosebire de protezele dentare conventionale, protezele dentare imediate sunt facute in avans si pot fi amplasate imediat ce dintii au fost extrasi. Astfel, pacientul nu trebuie sa ramana fara dinti pe toata perioada de vindecare. Totusi, atat gingiile cat si osul trec printr-un proces de retractie in timpul perioadei de vindecare. Dezavantajul pentru protezele dentare imediate este acela ca, din cauza procesului de retractie, protezele dentare vor trebui ajustate. Protezele dentare imediate pot fi utilizate ca o solutie temporara pana in momentul in care protezele dentare conventionale sunt realizate.

Protezele dentare partiale

Protezele dentare partiale sunt de fapt niste dinti falsi atasati de o baza de plastic de culoarea gingiei. Acest tip de proteze dentare sunt fixate de dintii de sustinere cu ajutorul unor cadre de metal. Protezele dentare partiale sunt utile mai ales atunci cand doriti sa impiedicati migrarea dintilor ramasi.
Protezele dentare partiale pot fi realizate in asa fel incat sa nu se observe cadrul de metal cu care acestea sunt atasate la dintii ramasi.