Notice

Error
  • The template for this display is not available. Please contact a Site administrator.

Gingivita

Gingivita este termenul medical folosit pentru a descrie o afectiune a gingiilor. Gingivita se manifesta prin inflamarea, inrosirea si sangerarea gingiilor. Gingivita este o afectiune reversibila.

Tratamentul gingivitei depinde de stadiul de evolutie al acesteia. Gingivita reprezinta primul stadiu al bolilor parodontale. Principala metoda de profilaxie pentru gingivita este utilizarea atei dentare. Studiile au aratat ca utilizarea regulata a atei dentare duce la reducerea cantitatii de placa si imbunatateste starea de sanatate a gingiilor. Primele simptome care apar in cazul gingivitei sunt inflamarea si inrosirea gingiilor. Halitoza (respiratia urat mirositoare) si sangerarea gingiilor constituie simptome pentru gingivita avansata.

Cand vine vorba de tratamentul gingivitei, exista mai multe metode pe ca dentistul dumneavoastra le poate recomanda. Dentistul foloseste un instrument special de masura, ca o rigla, pentru a masura adancimea buzunarelor parodontale. Aceste buzunare parodontale reprezinta de fapt un spatiu care se formeaza intre dinti si gingie. Acest spatiu, la o persoana sanatoasa, au o adancime de 1 3 mm.
Daca aceste buzunare sunt mai adanci, atunci exista posibilitatea ca dentistul sa recomande un tratament mai agresiv.
In general, dentistul va va recomanda si va va prescrie apa de gura, gel sau pastile care contin antibiotice. Dintre cele mai utilizate antibiotice enumeram doxiciclina si minociclina. Daca dentistul va prescrie antibiotice, asigurati-va ca discutati cu acesta despre posibilitatea ca aceste antibiotice sa aiba efecte secundare sau sa va provoace alergii. Trebuie sa stiti ca exista posibilitatea ca tratamentul cu antibiotice sa nu functioneze, caz in care s-ar putea sa aveti nevoie de o interventie chirurgicala pentru a tratata gingivita si a reduce riscul de pierdere al dintilor.

Indiferent de stadiul in care se afla gingivita, o igiena orala adecvata este esentiala pentru a preveni aparitia viitoarelor infectii. Probabil ca veti simti o anumita sensibilitate la nivelul gingiilor, dar nu lasati ca acest lucru sa va impiedice sa folositi ata dentara.